Food Revolution Day la Iasi

Toată lumea dorește să mănânce sănătos dar nu știe ce să aleagă sau nu știe cum să gătească sănătos. Jamie Oliver, da… acel Jamie Oliver, a creat un proiect prin care învață lumea cum să consume și să gătească alimente sănătoase. Acesta este  Food Revolution Day și se organizează de ceva ani și la noi in Iași cu niște oameni tare faini.

Înainte să continui cu comunicatul de presă pentru evenimentul din Iași – Food Revolution Day – a 5-a ediție vreau să facem un experiment. Vreau să văd cât de repede pot găsi site-ul lui Jamie și câte rețete sănătoase sunt? Sunteți gata?

Pasul 1 – Căutăm pe Google „Food revolution” sau dai click aici

Screenshot_2

Pasul 2 – Explorăm puțin site-ul

Screenshot_3

Pasul 3 – Căutăm rețeta dorită de pe site-ul oficial al lui Jamie.

Screenshot_4

Uite ce ușor poți găsi ceva bun de făcut în 10-30 minute. Vă recomand să citiți și articolele lui Jamie, sunt foarte frumoase și utile iar dacă ai și un copil poți face experiența de a găti și mai frumoasă.

Dar să revenim la evenimentul de vineri 20 Mai 2016.

Începând cu ora 2 PM, ambasadorii Food Revolution Day vor sărbători acest eveniment în parcul casei Pogor unde vor organiza o serie de ateliere de educație gastronomică pentru copii și adulți. In total vor fi 5 ateliere și împreună cu cei inscrisi la eveniment vor gati rețete propuse de Jamie Oliver.

Cei mici vor găti alături de ambasadorii Food Revolution Day Iași preparate precum salata Tabouleh, paste de dovlecel, bruschette cu pesto, salată de primavară și un desert, toate inspirate de Jamie Olivier. Rețetele vor fi gătite cu ingrediente românesti de sezon, de la producatori locali care sprijină și în acest an evenimentul.

Adulții au ocazia de a participa la un atelier de educație gastronomică, vor primi păreri avizate legate de nutriție și vor face degustări de preparate si produse locale.

Food Revolution Day este ziua în care se sărbătoreste un proiect global unic de educație și implicare condus de Jamie Oliver, adresat copiilor, adulților, companiilor, școlilor, restaurantelor, școlilor de gatit, chefilor, nutriționistilor, doctorilor, platformelor educaționale sau simplilor foodies de zi cu zi. Oricine este invitat sa organizeze un eveniment- fie și o simplă cina cu prietenii.

Food Revolution Day a fost organizat prima oară in 2012, pe 19 MAI, de healthy food junkies din peste 62 de țari voluntare, printre care România, Brazilia, Australia, Japonia, Canada, UK, Mexic si Qatar. Sărbătoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale și dinner parties. Si România a fost pe hartă, cu 7 dintre ele!

Persoana de contact:
Ambsador Jamie Olivier
Dana Burlacu Visternicu
Phone: 0744883918
Email: brlc_dana@yahoo.com
Website: http://www.foodrevolutionday.com/

La acest eveniment voi fi și eu prezent să ajut cu ce pot… să tai ceapă să vă servesc la mese și poate dacă nu sunt cuminte să spăl și vasele 🙂 Așadar vă aștept și pe voi la Casa Pogor să gătim sănătos.

Agenda Food Revolution Day
Iasi, 20 mai – Parc Casa Pogor

Ora Activitate
14:00-14:15 Sosirea participantilor
14:15-14:25 Deschiderea evenimentului
14:25- 14:50 Workshop pentru copii – Clinica de Nutritie
14:50 – 16:00 Ateliere copii/adulti (gatim si servim preparatele)
16:00 – 16:30 Workshop pentru parinti- Clinica de Nutritie
16:30 – 17:00 Pregatirea desertului
17:00 Inchiderea evenimentului – diplome, puzzle, tombola

Promit să revin cu multe poze din timpul evenimentului dar și cu rețete tari. Dar până atunci puteți să comentați mai jos care este mâncarea voastră preferată. Sincer mie imi place să fac paste de casă cu puțin piper negru în compoziție și cu ulei de măsline extra virgin și cu parmezan ras. Mmm deja salivez.

De ce-ți recomand să participi la acest eveniment:

  • Înveți să gătești de la cei mai buni
  • Înveți rețete noi
  • Înveți să mănânci sănătos
  • Îți faci prieteni noi
  • Faci schimb de experiență
  • Dar cel mai tare e că poți să-ți aduci copilul și să gătești împreună cu el.

afis-frd-2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.