Cum puteți vizita Marea Britanie

Nu de puține ori, atunci când am dorit să vizitez o anumită țară sau oraș am avut o reticență cu mijloacele de transport. Învățat ca acasă, trenuri încete și autobuze arhipline, am avut surpriza să constat că ”în afară” lucrurile merg mai bine și chiar te poți baza pe un mijloc de transport.

Nu mă voi lega acum de cazurile izolate în care ternurile au avut întărzieri datorate problemelor tehnice sau cum am mai prins prin Franța, anul trecut, câteva greve ce mai anulau câteva trenuri – dar mereu aveai legatura facută cu un bus, platită de ei…

Dar să revenim la topicul de astăzi…. cum poți vizita Marea Britanie? Unde te poți caza și cu ce poți circula?

Din România, cel mai ușor poți veni cu avionul. Ai prețuri bune la bilete dacă le iei din timp sau chiar super oferte ”last minute”. Până acum am folosit Ryanair și Wizz, fiind mai low cost. Dar poți folosi și Blueair sau KLM.

Ajunși la aeroport ai mai multe opțiuni de a te deplasa către orașul dorit de tine. Poți lua un autobuz sau un tren sau dacă te simți comfortabil să conduci pe partea ”greșită” poți închiria o mașină.

Cu bus-ul și/sau trenul prin UK

Sunt foarte multe site-uri unde poți rezerva bilete de călătorie dar eu până acum am folosit trainline.com. Aici poți căuta cele mai bune rute către destinația pe care o doriți. Partea frumoasă este că pe site puteți căuta atât trenuri cât și autobuze.

Exemplu de căutare pentru bilete de tren/bus Luton – Nottingham

Cu mașina prin UK

Dacă doriți să vizitați mai multe orașe și să fiți independenți atunci închirierea unei mașini e cea mai bună soluție. Cele mai multe companii aeriene, dacă nu cumva chiar toate, oferă și un discount pentru închirierea unei mașini odată cu achizitionarea biletului de avion. Am avut colegi ce au profitat din plin de aceste discounturi.

Dacă alegeți această opțiune de a călători prin UK vă sfătuiesc să vă luați pachetul complet, pe principiul: better safe than sorry. O asigurare full la mașină vă va scuti de foarte multe bătăi de cap.

Unde vă puteți caza?

Aici depinde de fiecare după buget, coane Fănică. Eu am folosit Booking.com și AirBnB pentru a alege cea mai bună ofertă. Nu cred că trebuie să vă spun cum să utilizați aceste site-uri. Dar am să vă dau un pont… dacă o ofertă e prea bună… încercați să verificați prin comentarii și aprecieri, e posibil să fie o mare țeapă. Și dacă nimeriți într-un apartament care nu corespunde cu descrierea vă rog să îl raportați. La AirBnB vă puteți recupera banii dacă doriți să vă mutați în altă parte, sau cel puțin o parte din ei.

În unele cazuri am folosit google maps pentru a găsi hoteluri și pensiuni în apropiere cu cazare ieftină.

Căutarea unui hotel în google maps

Dacă nu aveți nici cea mai mică idee ce să vizitați, vă sfătuiesc să trageți o fugă până la birourile de turism (Tourist information center), pentru a vă ajuta să descoperiți cele mai frumoase locuri din zonă și pentru a vă printa, gratuit o hartă locală cu obiective turistice sau folosiți TripAdvisor.

Dacă ne întoarcem la transport, de data aceasta, transport intern în orașele mari, vă sfătuiesc să vă uitați după bilete valabile toată ziua sau chiar toată săptămâna, dacă plănuiți să stați mai mult în oraș.

Aici depinde de la oraș la oraș dar puteți întreba în oficiul de turism sau să căutați pe google care este operatorul local și ce opțiune e mai bună pentru voi.

În fiecare stație de autobuz găsiți orarul de funcționare a autobuzelor, rutele acestora și pe un ecran separat, în cât timp ajunge acest autobuz.

Vă las aici cu acest articol. În articolele următoare vă voi prezenta orașul Nottingham – cu ceva pozici, ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut. Cum spuneam și în articolul precedent, nu vreau sa fac un blog de tursim … vreau doar să scriu prin ce am trecut, ce am vazut și cum m-am descurcat prin Marea Britanie. Poate ajută pe cineva…. cine știe?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.