Cum a fost la FRD…

Acest articol trebuia scris acum câteva zile bune. Dar dacă tot nu am avut timp destul să scriu un articol m-am gândit că astăzi de ziua copiilor să vă povestesc cum a fost la Food Revolution Day și de ce este așa de important să-i învățăm pe copiii noștri cum să mănânce sănătos.

În primul rând vreau să vă povestesc în câteva rânduri scurte cum a fost la eveniment. Locația a fost aleasă minunat, Casa Pogor fiind o oază de verdeață încărcată de istorie. Simți că pășești parcă în timp când ajungi în curte. Am ajuns acolo cu jumătate de ora mai devreme și ambasadorii Dana Burlacu Visternicu, Roxana Ichim, Lila Dumitrasi, Alexandra Jeitan erau băgați deja în priză. Ceapă, gulii, castraveți, pâine de casă, muștar Doamne ajută (ferește) , instrumente și jucării de gătit întortochiate… pfff.. aveau de toate. Puteam sa gătim pentru un regiment întreg.

La scurt timp am întâlnit și colegele din blogosferă Simona Patras, Diana Elena Lupu, Andreea Cretu și un blogger mai ascuns Diaconu Andrei care a făcut și câteva poze (simt că am uitat pe cineva… hmm, să-mi lase un mesaj și îl voi menționa).

Să trecem la rolul Food Revolution Day ( All days aș putea adăuga eu). Așa cum povesteam și în primul articol, trebuie să educăm copiii noștri să mănânce cât mai sănătos. De ce? Vă arăt mai jos.

Am furat de la logodnica mea un grafic interesant….

obesity-canada2016-92363

După cum putem observa toți indicii merg în sus. Ceea ce înseamnă că obezitatea e în creștere iar până în 2020 această boală va măcina și mai mult.

Alimentația joacă un rol destul de important în combaterea obezității. Dacă învățăm să mâncăm mai sănătos putem preveni foarte multe probleme de sănătate.

Ambasadorii J.O. au avut câteva ateliere unde au gătit:

Salată Tabouleh cu cous-cous – ambasador Dana

Salată colorată de primăvară cu crutoane – ambasador Roxana

Paste din dovlecel cu sos de roşii – ambasador Vasilica

Bruschette cu pesto şi brânză – ambasador Alexandra

Steak de vită cu legume şi paste din făină de soia neagră – ambasador Bogdan

Vă invit să le vizitați site-urile lor sau să cautați pe google cum să gătiți și voi împreună cu copiii voștri aceste bunătăți.

Copiii sunt viitorul nostru. Este rolul nostru să îi modelăm și să îi pregătim pentru o lume mai bună.

LA MULȚI ANI COPII!!

IMG_1048 IMG_1052 IMG_1061   IMG_1086 IMG_1118IMG_1136IMG_1067 IMG_1093 IMG_1108 IMG_1109

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.